Фінішували змагання Баскетбольної ліги серед молодіжних команд

251

6 грудня цікавими фінальними іграми завершились змагання Баскетбольної ліги Києва серед молодіжних команд, що проводились в програмі Універсіади м. Києва і участь в яких взяли 13 чоловічих збірних студентських команд. 

Змагання тривали з 18 жовтня. За цей час відбулись 3 етапи змагань і було зіграно 44 гри. До фінальної четвірки, що вийшли до півфіналу, увійшли чоловічі збірні: Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського» (КПІ), Національного університету фізичної культури і спорту України (НУФВСУ), Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) і Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України).

Ігри заключного етапу змагань приймав Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського. У півфінальних змаганнях, що відбулись 5 грудня, команда НУФВСУ-1 перемогла ДТЕУ з рахунком 86:45, а команда КПІ з рахунком 82:64 обійшла команду НУБіП України. 

То ж 6 грудня в боротьбі за 3 місце зустрічалися ДТЕУ і НУБіП України. Повітряна тривога не дала розпочати гру вчасно і команди вимушено чекали початку гри. Команда НУБіП впевнено вела в рахунку з відривом більше ніж 20 очок, але представники торговельно-економічного змогли зібратися і у останній чверті гри майже наздогнали суперника. Але часу вже не вистачило, тому програли з рахунком 79:82. Команда НУБіП України – бронзовий призер змагань!

В грі ж за звання чемпіонів зійшлися команди НУФВСУ і володарів майданчика КПІ. В цьому двобії НУФВСУ виглядали впевненішими і відрізнялись точністю своїх кидків, тому перемогли з рахунком 72:51, хоча і команда КПІ не здавалась, боролась до кінця і декілька разів значно скорочувала розрив очок. То ж, КПІ – срібні призери чемпіонату, а команда НУФВСУ – переможець!

Крім організаторів змагань, участь в нагородженні команд призерів взяли: ректор КПІ імені Ігоря Сікорського, доктор технічних наук, професор – Згуровський Михайло Захарович, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України – Яцунь Олександр Михайлович, генеральний секретар Федерації баскетболу України Драбіковський Володимир Валентинович та директор Видавничо-поліграфічного інституту, Заслужений діяч науки і техніки України – Киричок Петро Олексійович.

Крім того, президент Федерації баскетболу міста Києва Богдан Стеценко вручив нагороди кращим гравцям турніру, якими стали:  кращий захисник — Владислав Пантус (НУБіП), кращий нападник — Олексій Гончаров (НУФВСУ-1), кращий центровий — Михайло Климчук (КПІ), Найцінніший гравець (MVP) — Костянтин Пунда (НУФВСУ-1).

Вітаємо всіх з завершенням змагань, команди призерів і переможця та їх тренерів-викладачів з отриманим результатом і нагородами! Символічно, що фінал чемпіонату відбувся в День збройних сил України, адже лише завдяки ним, нашим Захисникам, ми змогли провести ці змагання у безпечних умовах! Дякуємо і зі святом!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів