Студенти ТНПУ ім. В. Гнатюка здобули медалі на чемпіонаті України з боротьби дзюдо серед спортсменів з вадами слуху

213

У Тернополі, в спортивному комплексі Західноукраїнського національного університету, відбувся чемпіонат України з боротьби дзюдо серед осіб з порушенням слуху. Участь у змаганнях взяли 44 спортсмени із десяти областей України. У складі збірної команди Тернопільської області успішно виступили студенти факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, учні Тернопільського регіонального центру та ДЮСШІ «Інваспорт». 

Серед жінок у ваговій категорії до 57 кг срібною призеркою стала студентка факультету фізичного виховання, майстер спорту України міжнародного класу Софія Волянюк. Її колега по команді, другокурсниця Галина Винниченко у ваговій категорії до 78 кг здобула бронзову нагороду змагань.

У надважкій ваговій категорії понад 78 кг, теж другокурсниця, заслужений майстер спорту України Марія Бала впевнено стала чемпіонкою змагань.

Серед чоловіків чемпіонство у ваговій категорії до 60 кг виборов третьокурсник факультету фізичного виховання, майстер спорту України Іван Костенко. Йому у фіналі поступився першокурсник Денис Кохан, здобувши срібну нагороду змагань. До речі, Денис також виступив серед юніорів і став чемпіоном у цій віковій групі у ваговій категорії до 60 кг.

Третьокурсник факультету фізивховання Блоха Віктор у ваговій категорії до 66 кг та студент четвертого курсу Василик Микола у ваговій категорії до 73 кг здобули бронзові нагороди чемпіонату. Додамо, що ці спортсмени є кандидатами в майстри спорту України, чемпіонами і призерами чемпіонатів України з вільної та греко-римської боротьби, оскільки успішно поєднують суміжні види єдиноборств і досягають у них успіхів.

Як повідомив декан факультету фізвиховання, доцент Віктор Шандригось, студенти факультету за результатами цих змагань відібрані до складу збірної команди України з підготовки до чемпіонату світу, що відбудеться у квітні 2024 року в Казахстані.

«Вітаємо наших студентів з успіхами та бажаємо міцного здоров’я, нових високих результатів, перемог і завжди досягати поставлених цілей, а всім нам – найважливішої перемоги над російськими окупантами! Слава Україні! Слава ЗСУ!» – ідеться на сторінці факультету фізвиховання у соцмережах.

Додамо, що чемпіонат України з дзюдо серед спортсменів з порушенням слуху організовано за кошти Спортивної федерації глухих України. Також до організації долучилися представники центру з фізичної культури і спорту людей з інвалідністю «Інваспорт» та класичний університет Тернополя.

Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів