У столиці відбувся Чемпіонат України зі скелелазіння серед студентів

333

З 7 по 8 грудня 2023 року, незважаючи на повітряні тривоги в Києві, успішно минув Чемпіонат України зі скелелазіння серед студентів. Змагання відбулися на базі спорткомплексу Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Змагання організовані і проведені Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерацією альпінізму і скелелазіння України. 

Скелелазіння — олімпійський вид спорту, який полягає у вільному лазінні по природному або штучному рельєфу. Це самостійний вид спорту, який вийшов з альпінізму й нерозривно пов’язаний з ним.

В змаганнях взяли участь команди студентів з 7 регіонів України: Кіровоградської, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Донецької, Полтавської областей та м. Києва. Столицю представила команда студентів Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. 

Змагання включали в себе особисті виступи. Учасники змагалися за програмою швидкість. Цей формат вимагав від учасників високого рівня технічної майстерності та відмінної фізичної підготовки.

За результатами змагань були визначені переможці та призери в особистому заліку, а також підведені підсумки командного заліку серед регіонів.

Особистий залік серед жінок:

1 місце – Голобокова Катерина, Донецька обл., Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка

2 місце – Шереметьєва Анастасія, Дніпропетровська обл., Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького

3 місце – Фалєєва Євгенія, Донецька обл., Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки

Особистий залік серед чоловіків:

1 місце – Ткач Ярослав, Кіровоградська обл., Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

2 місце – Галюгін Денис, Харківська обл., Харківська державна академія фізичної культури

3 місце – Ільчишин Григорій, Одеська обл., Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського

Командний залік серед регіонів:

1 місце – Донецька область

2 місце – Кіровоградська область

3 місце – Дніпропетровська область

Атмосфера на змаганнях була емоційно насиченою завдяки напруженій боротьбі за перемогу. Тренери, виступаючи в ролі наставників та мотиваторів, відігравали важливу роль у підтримці спортсменів. Їхня професійна підготовка допомогли студентам-спортсменам подолати випробування та зосередитися на досягненні результатів.

Нагородження переможців і призерів Чемпіонату провели начальник Київського міського відділення КФВС МОН Сергій Бобровник, головний суддя змагань Микола Побережець та головний секретар змагань Ткаченко Євгенія.

Вітаємо всіх учасників чемпіонату України зі скелелазіння! Бажаємо вам нових вершин та подальших успіхів у вашому спортивному шляху!

Дякуємо Збройним силам України за можливість проводити змагання!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів