Всеукраїнський турнір з рукопашного бою серед учнів в рамках спортивно-масових заходів “ПЛІЧ-О-ПЛІЧ” відбувся у Києві

338

9 грудня на базі ВСП «Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України» відбувся Всеукраїнський турнір з рукопашного бою серед учнів в рамках проведення спортивно-масових заходів серед учнів за ініціативи «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ» в навчальному 2023-2024 році.

На турнірі, організаторами якого виступили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та громадська організація «Всеукраїнська федерація рукопашного бою», зібрались 350 юних спортсменів віком від 10 до 15 років з усіх куточків України: Сумська, Миколаївська, Львівська, Дніпропетровська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Рівненська, Вінницька, Запорізька, Херсонська області та м. Київ.

Відкриття змагань розпочались з Гімну України та хвилини мовчання в пам’ять загиблих за світле майбутнє України, після чого до учасників та гостей заходу з вітальними словами звернулись почесні гості.

Вадим Стеценко – голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, привітав спортсменів, побажав їм вдалих виступів та впевнених перемог та вручив подяки і нагороди спортивним колективам та військовим.

До вітальних та напутніх слів учасникам доєдналися: директор Департаменту молоді та спорту – Юлія Хан, президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою – Юрій Радченко та головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії – Олег Білько, начальник управління державної охорони України, генерал-майор – Сергій Рудь, начальник управління фізичної культури та спорту Міністерства оборони України, полковник – Юрій Феногенов, начальник фізичної підготовки і спорту Національної гвардії України, полковник – Андрій Мелешко, начальник відділу професійного навчання управління кадрового забезпечення ГУ Національної поліції в Київській області, підполковник поліції – Андрій Глянко, заступник директора Департаменту Молоді та спорту ВО КМР, начальник управління спорту – Володимир Видиш.

Також звучали слова від військових: Сергія Позняка – учасник бойових дій, військовослужбовець НГУ, майстер спорту з рукопашного бою, Миколи Опанасенка – заступник командира 112 бригади ТРО ЗСУ та керівників благодійних та громадських організацій, що активно допомають військовослужбовцям та завітали на захід.

Після таких численних та щирих вітань від гостей заходу та показових виступів колективів з бойової майстерності, розпочались змагання. Змагання проходили у двох розділах – легкий контакт, де приймали участь як юнаки так і дівчата, та дозований контакт, де змагались тільки юнаки.

Рукопашний бій – універсальний вид спорту, який досить тривалий час удосконалювався та перейшов із позиції спеціального виду спорту серед військовослужбовців, рятувальників і правоохоронців – до загальнонаціонального виду спорту, яким сьогодні замаються тисячі хлопців і дівчат різних вікових категорій. Рукопашний бій – це не лише вид спорту, він вчить самозахисту, виховує характер і волю до перемоги юного спортсмена, виховує дітей патріотами своєї держави та майбутніми захисниками.

На татамі точились справжні баталії, юні спортсмени демонстрували свою неймовірну силу волі, бойові здібності та холодний розум.

За результатами сутичок були визначені переможці та призери у розділах змагань в кожній ваговій категорії певного віку, які були нагороджені дипломами та медалями Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, а команди регіонів, що посіли  І, ІІ, ІІІ місця були нагороджені дипломами та кубками Всеукраїнської федерації рукопашного бою.

Отже, найвищу сходинку п’єдесталу посіла команда Київської області, другу сходинку – команда Дніпропетровської області, а почесні бронзові нагороди завоювала команда міста Києва.

Щиро вітаємо переможців та призерів змагань. Зичимо їм незламності духу, жаги до перемоги у всіх сферах життя, холодного розуму та витримки. Пишаємось юними бійцями!

Висловлюємо слова вдячності адміністрації Олімпійського фахового коледжу ім. І. Піддубного, що очолює Олександр Москаленко, за гостинність, організаторам за чудове бойове свято, тренерам та батькам – за виховання сумлінної та патріотично налаштованої молоді.

Низький уклін Захисникам, що стримують ворожу навалу та впевнено наближають нас до Перемоги!

Слава Україні!

Слава Героям!

Україна понад усе!!!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів