Киянин Ігор Самуненков – наймолодший у світі гросмейстер

315

Розпочнемо 2024 рік з чудової новини!

Учень Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №24 ім. О.Білаша Шевченківського району м. Києва – 14-річний Ігор САМУНЕНКОВ – встановив новий показник на світовому рівні, ставши наймолодшим у світі Гросмейстером!

Це звання було офіційно присуджено Ігорю Міжнародною організацією шахістів (FIDE) наприкінці грудня. Титулом Міжнародний Гросмейстер (нім. Internationaler Großmeister, скор. IGM або в англомовному варіанті GMI) — нагороджуються шахісти світового класу шаховою організацією ФІДЕ. Гросмейстер — найвищий титул, якого може досягти шахіст. Це — довічний титул.

На сьогодні Ігор став наймолодшим Гросмейстером у світі, випередивши американця Абгіманью Мішру, який старший за українця на чотири місяці.

Ігор займається професійно шахами з восьми років. У 2021 році він здобув звання майстра ФІДЕ, а у 2022-му — міжнародного майстра.

У 2023 році Ігор Самуненков виконав норму на трьох турнірах: чемпіонаті Європи-2023 у Словенії, Vezerkepzo Summer GM 2023 в Угорщині та Polish Extraliga у Польщі. Після цього українцеві присвоїли звання Гросмейстера.

У юніорському рейтингу ФІДЕ Ігор посідає 27-му позицію.

Є ще один рекорд, який належить також українцю Руслану Пономарьову. Він став наймолодшим в історії шахів чемпіоном світу, який завоював титул у 16 років. То ж для Ігоря є нові спортивні вершини, які ми щиро бажаємо йому підкорити!

Щиро вітаємо Ігоря, його батьків, тренера і адміністративно-педагогічний колектив школи №24 ім. О.Білаша м. Києва з цим чудовим яскравим досягненням! Пишаємось!

Зичимо нових досягнень і підкорення нових шахових вершин!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів