Тернопільські легкоатлети-студенти привезли із командного чемпіонату України серед юніорів 2 срібла і 2 бронзи

241

У Львові, в оновленому легкоатлетичному манежі, впродовж двох днів тривав Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів 2005-2006 років народження. Учасниками змагань стало близько трьохсот спортсменів з 23 регіонів України. Тернопільську область представляли 11 атлетів – представники ОДЮСШ освіти, КУТОР «ОДЮСШ з літніх видів спорту» та Бережанської ДЮСШ. В результаті у здобутку спортсменів з Тернопілля чотири нагороди – два срібла і дві бронзи.

Як повідомляє Федерація легкої атлетики області на своїй сторінці у соцмережах, найкраще зуміли проявити себе метальники: в штовханні ядра серед юніорів з результатом 13.63 см срібним призером став Олексій Навроцький (Тернопільська ОДЮСШ, тренери Леонід Дахновський, Галина Шмуляєва), а бронзовим – Андрій Кравець, який показав результат 13,62 см. Також третє місце з результатом 10,69 м виборола серед юніорок Анастасія Мазурок. Додамо, що Андрій Кравець та Анастасія Мазурок є студентами Західноукраїнського національного університету (соціально-гуманітарний факультет), тренуються в Тернопільській ОДЮСШ з літніх видів спорту, тренер Василь Яковів.

Вперше виступаючи за збірну Тернопільської області, успішно виступив ще один студент ЗУНУ та вихованець Василя Яковіва – Ярослав Мудрик (ФЕУ), який у штовханні ядра з особистим досягненням 12 м 67 см посів п’яте місце. А Ігор Маргусь (Тернопільське ВПТУ №4, Тернопільська ОДЮСШ, тренери Леонід Дахновський, Галина Шмуляєва, Іван Салук) у штовханні ядра був четвертим. 

Срібною призеркою в бігу на 3000 м з результатом 10.58,7 сек, продемонструвавши особистий рекорд, стала Ольга Правецька – студентка першого курсу факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Тренерка спортсменки – Ольга Стефанишина (Тернопільська ОДЮСШ).

Два шості місця в бігу на 60 м (результат 7,82 сек) та 200 м (результат 26,23) посіла Христина Федущак (Тернопільська ОДЮСШ з літніх видів спорту, тренери Назар та Софія Рибій). 

Восьмим в ходьбі на 5000 м став Болюх Василь – представник Бережанської ДЮСШ, тренери Дуда Володимир, Міщанчук Роман. Десятим в стрибках в довжину був наймолодший учасник тернопільської команди – Юркевич Максим (тренер Васірук Михайло).

В загальному заліку команда області з 231 очками – дев’ята. 

Додамо, що 20-21 січня у Києві відбудеться командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед дорослих спортсменів.

Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів