Майстер-клас з регбі в Міжнародній французькій школі

281

Користуючись нагодою висловлюємо щирі слова вдячності Президенту, Послу та народу Франції за їх безцінну допомогу в період важких випробувань для України. Благодійна допомога та підтримка, яка надходить від Франції, стала надзвичайно важливою опорою для тисяч постраждалих від повномасштабної війни в нашій країні. 

Дотримуючись Стратегії та Програми Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України щодо розвитку учнівського спорту, 18 січня разом з колегами успішно провели майстер-клас з безконтактного регбі-5 в Міжнародній французькій школі.

Особисто майстер-клас з безконтактного регбі-5 проводили представники: Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі в Україні – Леонід Дейнеко; Клубу спортивно-оздоровчої підготовки учнів, студентів, молоді з інвалідністю України і Франції – Сергій Бобровник; виконуючий обов’язки директора  «Артек Закарпаття» – Павло Пінчук та Київського міського відділення Комітету фізичної виховання та спорту МОН України – Юлія Андрушко. 

Відбувся не лише майстер-клас, але й справжня гра на майданчику, де учасники проявили свій азарт. Захід отримав приголомшливий успіх серед учнів, які з ентузіазмом та завзяттям взяли участь у грі, створюючи дружню та емоційну атмосферу.

Наприкінці захопливої гри відбулося нагородження учасників, під час якого Леонід Дейнеко презентував шкільним командам спортивний інвентар –  м’ячі, стрічки, пояси для продовження регбійних тренувань. Сергій Бобровник долучився до святкового моменту, подарувавши солодощі, що додали радість та задоволення учням.

Після завершення заходу директор школи мадам Тіфен Анрі провела екскурсію своїм закладом, показавши спортивні зали та інвентар. Вона розповіла, що уроки фізичної культури в школі проводяться щодня, а також багато різноманітних фізкультурно-оздоровчих заходів та рухових активностей для учнів як в залі,  так і на свіжому повітрі.

Під час екскурсії відвідали творчу майстерню, де виготовляють окопні свічки для наших військових. Їх виготовлення в школі є не просто творчою ідеєю, але й виразом невичерпної підтримки та вдячності за відвагу та захист тим, хто ризикує своїм життям заради нашої безпеки.

Також відбулася коротка нарада, де йшлося про розвиток учнівського спорту. Обговорили можливість проведення як пілотного проєкту в поточному навчальному році Фестивалю в рамках ініціативи Франкофонія серед закладів загальної середньої освіти Києва з вивченням французької мови. В програмі Фестивалю передбачається проведення змагань з видів спорту, які популяризуються серед учнів України і Франції: безконтактне регбі-5, петанк та естафет “Cool Games”. Ця ініціатива виступає важливим кроком у загальному формуванні, популяризації та розвитку фізичної активності  учнівської молоді.

Висловлюємо щиру вдячність директору Міжнародної французької школи  мадам Тіфен Анрі за увагу до фізичного виховання учнів. Особлива подяка талановитим педагогам, відданим батькам та енергійним учням за їхню активну участь у зборі допомоги та власноручну підготовку подарунків для наших захисників.

Дякуємо Збройним силам України за захист за безпеку!

Разом до Перемоги!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів