Проведено семінар-тренінг для вчителів фізичної культури Києва

265

29 січня фахівці Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України у співпраці з Інститутом післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка долучились до курсів підвищення кваліфікації для вчителів фізичної культури та тренерів спортивних гуртків закладів загальної середньої освіти м. Києва, безпосереднім куратором яких є Юрій Черпак – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти ІПО Університету Грінченка.

В теоретичній частині були представлені нові спортивні проєкти «Спортивні шкільні ліги м. Києва» в програмі всеукраїнських змагань «Пліч-о-Пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році під гаслом «Разом Переможемо», «Шкільні ігри» для учнів закладів загальної середньої освіти та «Спортивні ігри України серед учнів професійних (професійно-технічних) закладів».

Основну увагу було приділено «Спортивним шкільним лігам м. Києва», так як це новий проект у рамках Президентської програми «Пліч-о-пліч», на який до 01 лютого триває реєстрація. Шкільні ліги – захопливі етапи змагань на різних рівнях у п’яти видах спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг. Основною метою якого є популяризація спорту серед учнівської молоді, залучення максимальної кількості учнів до занять фізичною культурою, формування у них лідерських якостей, створення умов для розвитку спорту серед здобувачів освіти.

Також не оминули тему про надання щомісячних планів та щотижневих звітів про проведені заходи як в межах закладу так і участі учнів у змаганнях інших рівнів. Обговорили необхідність вносити інформацію про проведення спортивно-масових заходів з різних видів спорту в закладах загальної середньої освіти м. Києва та участі учнів у змаганнях різних рівнів за допомогою гугл-форми КФВС МОН.

Під час практичної частини семінару, що запланована на 31 січня, фахівці Відділення відпрацюють з вчителями фізичної культури правила проведення естафет з програми «Cool Games». До речі, на минулому тижні відбувся V Всеукраїнський Гранд-фінал фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів «Cool Games», в якому взяли участь близько 500 учасників зі всієї України.

Також, на звернення вчителів фізичної культури, фахівцями Відділення були надані методичні рекомендації щодо організації роботи гуртків і секцій з видів спорту в закладах освіти, надані посилання на навчальні програми затверджені МОН.

Висловлюємо щиру подяку Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка та Юрію Черпаку за можливість співпраці та продуктивне спілкування з вчителями фізичної культури м. Києва.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів