У столиці відбулась презентація спортивних шкільних ліг Києва

290

2 лютого в колонній залі Київської міської державної адміністрації урочисто відбулась презентація проєкту «Спортивні шкільні ліги Києва». Це багатоступеневі змагання (від школи до всеукраїнського рівня) серед учнівської молоді з п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, спортивне орієнтування, футзал, черліденг, які відбуватимуться серед дітей різних вікових категорій.

Цей проєкт активно розвивається в рамках наймасштабніших учнівських змагань країни «Пліч-о-Пліч Всеукраїнські шкільні ліги» створеного за ініціативи Презедента України Володимира Зеленського і покликаного привернути увагу молоді і заохотити її до занять різними видами спорту.

Головними учасниками урочистого заходу стали понад 300 директорів і вчителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти м. Києва, представники федерацій з видів спорту і сторін організаторів змагань. А провели презентацію Спортивних шкільних ліг Києва Олена Говорова –  заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, легкоатлетка, призерка Олімпійських ігор та відомий ведучий Анатоліч  (Анатолій Радович). 

Перед присутніми в залі виступали амбасадори проекту – спортсмени, владники, та відомі експерти у різних галузяхщо ділилися своїм досвідом знайомства зі спортом, розповідали про важливість фізичної активності в житті дитини з різних точок зору, емоційне розвантаження і необхідність самовизначення, навчання командній взаємодії, підтримці, толерантності – і багатьох інших перевагах, що несе в собі цей проект дітям.

«Спортивні шкільні ліги Києва» сезону 2023/2024 складатимуться з чотирьох етапів: шкільний, районний, міський і всеукраїнський. Для участі у змаганнях зареєструвалися майже 800 шкільних команд.

А вже сьогодні 5 лютого буде даний старт початку проведення територіальних етапів Шкільних ліг по всій країні, до якого долучиться і столиця України – Київ.

То ж вперед, Пліч-о-пліч до спільної мети – Разом до Перемоги!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів