У Запоріжжі визначили найкращі баскетбольні команди обласного етапу проєкту “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги”

81

У Запоріжжі на базі спортивного комплексу Запорізького національного університету відбулися фінальні ігри з баскетболу обласного етапу проєкту “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги” серед команд юнаків і дівчат. 

За право представити Запорізьку область у всеукраїнському фіналі змагалися чотири команди юнаків:

  • Запорізька гімназія № 50 Запорізької міської ради
  • Запорізька гімназія № 84 Запорізької міської ради
  • Комунальний заклад «Новомиколаївський навчально-реабілітаційний центр “Паросток” імені В. А Польського» Запорізької обласної ради
  • Комунальний заклад загальної середньої освіти «Балабинська гімназія “Престиж”» Кушугумської селищної ради Запорізького району Запорізької області

І дві команди дівчат.

  • Запорізька гімназія № 6 Запорізької міської ради
  • Комунальний заклад «Опорний заклад загальної середньої освіти “Престиж”» Гуляйпільської міської ради

В цікавих поєдинках переможцем серед юнаків стала команда  «Дикі кабани», запорізької гімназії  №50, вчитель – Олександр Шпайхер. 

– Це круто, що ми перемогли. Я дуже радий за свою команду. Сподіваємося, що візьмемо перше місце на всеукраїнському етапі, – поділився капітан команди Єгор.

У змаганнях дівчат перемогу святкували учениці Запорізької гімназії № 6, «Іволги», під керівництвом Сергія Солонського. 

Особливістю змагань стала участь команди Новомиколаївського навчально-реабілітаційного центру «Паросток» імені Польського, у складі якої грають діти з особливими освітніми потребами.

– Я дуже пишаюся тим, що в фінал області попала команда навчально-реабілітаційного центру «Паросток». Це – хлопці з особливими освітніми потребами. Вони мають вади розвитку мовлення та порушення слуху. Ці діти грають! І грають гідно! Я дуже рада, що вони взяли участь у змаганнях та посіли призові місця, – поділилася амбасадорка проєкту «Пліч-о-пліч» в Запорізькій області, майстер спорту з плавання Олена Аксьонова.

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

Коментарі

коментарів