У Києві відбувся чемпіонат України з шахів серед студентів

88

З 10 по 12 травня в приміщенні Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся чемпіонат України серед студентів з шахів.

Участь у чемпіонаті взяли 44 студенти з 11 вишів України, що представляли два регіони – місто Київ та Дніпропетровську область.

Урочисте відкриття змагань відбулось 10 травня, де з вітальними словами до учасників звернувся ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського – Михайло Згуровський та побажав їм удачі та цікавих шахових партій. Він звернувся і до організаторів змагань зі словами вдячності, що не дивлячись на досить напружену ситуацію в країні, продовжують організовувати різні спортивні заходи для студентської молоді.

Впродовж трьох днів учасники змагались як командно так і особисто в програмах рапід та бліц, демонструючи свої інтуїцію та просторове мислення.

За результатами змагань були визначені переможці та призери в різних категоріях. Всі вони отримали дипломи, медалі та кубки від організаторів змагань – Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та ГО «Федерація шахів України».

Урочисте нагородження найкращих шахістів серед студентської молоді провели ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського – Михайло Згуровський та проректор з науково-педагогічної роботи – Олексій Жученко, перший віце-президент Федерації шахів України – Юрій Гнип, міжнародний гросмейстер з шахів – Любомир Михалець, суддя МК – Юрій Пепа, безумовний символ та ідейний натхненник студентських (учнівських) шахових змагань, головний суддя змагань, суддя НК – Іван Захарчук та провідний спеціаліст Київського міського відділення КФВС МОН – Тетяна Іщук.

Безумовними лідерами цьогорічних змагань з шахів стали команди міста Києва – КПІ ім. Ігоря Сікорського, КНУ ім. Тараса Шевченка та збірна команда Дніпропетровської області.

Серед команд ЗВО місця розподілились наступним чином: 

І – КПІ ім. Ігоря Сікорського;

ІІ – Збірна команда Дніпропетровської області. Місто Дніпро було представлене трьома вишами – Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», ДВНЗ Приазовський державний технічний університет та Дніпровський національний університет ім. О. Гончара;

ІІІ – КНУ ім. Тараса Шевченка.

Командні змагання в програмі рапід:

І – КПІ ім. Ігоря Сікорського;

ІІ – КНУ ім. Тараса Шевченка;

ІІІ – збірна команда Дніпропетровської області.

Командні змагання в програмі бліц:

І – КПІ ім. Ігоря Сікорського;

ІІ – збірна команда Дніпропетровської області;

ІІІ – КНУ ім. Тараса Шевченка.   

В особистих змаганнях серед жінок чудово проявили себе студентки КПІ ім. Ігоря Сікорського – Ульяна Єщенко здобула золоті нагороди в рапіді і бліці та Юлія Кравець – срібло в програмі бліц.

Срібло та бронза в програмі рапід – Олеся Тихомирова (збірна Дніпропетровської області) та Валерія Тищенко (ДУІКТ) відповідно.

В програмі бліц бронзова нагорода у студентки КНУ ім. Тараса Шевченка – Олени Луценко.

Серед чоловіків золоті та срібні нагороди в рапіді та бліці отримали Андрій Трушко (КНУБА) та Дмитро Гаюн (Дніпропетровська область) відповідно.

Бронзові нагороди в рапіді – Назар Лаптій (КПІ ім. Ігоря Сікорського) та в бліці – Данила Білецький (КНУ ім. Тараса Шевченка).

Під час нагородження міжнародний гросмейстер з шахів – Любомир Михалець відзначив студента КНУБА – Андрія Трушко, подарувавши йому свою книгу та висловив свої сподівання в його шаховій майстерності на шляху до здобуття звання гросмейстера в майбутньому.

Щиро вітаємо переможців та призерів змагань, зичимо їм впевненості в своїх силах та вдалих ходів і майбутніх перемог.

Висловлюємо слова вдячності президенту СК «Інтелект, Краса, Сила столиці України» Івану Захарчуку за його невтомну та наполегливу працю в популяризації шахового мистецтва, ректору КПІ ім. Ігоря Сікорського – Михайлу Згуровському за можливість проведення змагань в безпечному та комфортному місці та голові профкому студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського – Ігорю Степанюку за його неймовірний драйв та допомогу в організації змагань.

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів