В Колонній залі КМДА підвели підсумки Спортивних шкільних ліг Києва

112

Напередодні початку Всеукраїнського етапу змагань «Пліч-о-Пліч Всеукраїнські шкільні ліги» в Колонній залі Київської міської державної адміністрації урочисто підвели підсумки змагань Спортивних шкільних ліг м. Києва, що тривали з лютого 2024 року з 5 видів спорту: баскетболу, волейболу, спортивного орієнтування, футзалу і черліденгу.

За цей час тільки у районному етапі змагань участь взяли 804 шкільні команди за участі понад 8200 учнів, що провели між собою більше 1100 ігор і зустрічей в рамках змагань. Найкращі з них змагались в міському етапі, де визначились призери і переможці в кожному виді спорту.

Урочисте відзначення столичних шкільних команд призерів і переможців Спортивних шкільних ліг м.Києва провела заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, бронзова призерка Олімпійських ігор у Сіднеї Олена Говорова і відомий ведучий Анатолій Анатоліч. Директорка Департаменту молоді і спорту КМДА Юлія Хан відзначила столичні заклади освіти, працівники яких доклали багато зусиль і приймали не лише районні, а і міські етапи змагань Пліч-о-пліч на базі своїх закладів. Подяку за допомогу в організації і проведені змагань Спортивних шкільних ліг Києва отримав і колектив Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, яку отримав начальник Відділення – Сергій Бобровник.

Завдяки зусиллям Олени Говорової – координатора Спортивних шкільних Ліг Києва – жоден з призерів і переможців змагань не залишився без подарунку. Команди, які посіли треті та другі місця у змаганнях із баскетболу та волейболу, отримали у подарунок мандрівку Україною в межах програми «Залізна зміна» від СК «Локомотив». А команди, які вибороли призові місця у змаганнях з футзалу, черліденгу та спортивного орієнтування, отримали сертифікати на поїздки в дитячі табори на території України. Всі ж команди переможці міського етапу отримали неймовірний подарунок – подорож до регіону О-де-Франс Республіки Франція, де зможуть провести декілька тижнів вже у серпні цього року, на запрошення мера міста Лілль пані Мартін Обрі та організатора топових міжнародних змагань пана Філіпа Ламбла! Ця подорож для школярів стала можлива також завдяки турботі Олени Іванівни.

Київський етап проєкту Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги офіційно завершено! А вже сьогодні 13 червня розпочинається Всеукраїнський етап цих змагань і триватиме до 16 червня. То ж місто Київ на даному етапі представлять:

Баскетбол, дівчата – команда Спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням французької мови №269 Голосіївського району міста Києва

Баскетбол, юнаки – команда Спеціалізованої школи № 185 ім. Володимира Вернадського Святошинського району м. Києва

Волейбол, дівчата – команда Школи І-ІІІ ступенів № 233 Оболонського району м. Києва

Волейбол, юнаки – команда Гімназія № 290 Дарницького району м. Києва

Футзал, юнаки – команда Школи І-ІІІ ступенів № 175 ім. В. Марченка Шевченківського району м.Києва

Спортивне орієнтування – команда Спеціалізованої школи № 14 імені українського професора Грушевського Сергія Федоровича Оболонського району м. Києва

Черліденг – команда Школи І-ІІІ ступенів № 309 Дарницького району м. Києва

Щиро вболіватимемо за наші команди! Бажаємо їм успіху і безліч позитивних емоцій під час участі у фінальних змаганнях Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги!

Щиро дякуємо за неймовірно злагоджену роботу при організації і проведені етапів змагань відділам позашкільної освіти районних управлінь освіти і відділів молоді і спорту районних в м. Києві державних адміністрацій! Тільки разом – ми сила! Разом обов’язково Переможемо!

Київське міське відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів