“Руді лисиці” із Запоріжжя – бронзові призерки волейбольних змагань  «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги»

274

У Києві завершився Всеукраїнський фінал «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги», проєкту, який ініціював Президент України Володимир Зеленський. Протягом навчального року школярі з усієї України змагалися у п’яти видах спорту, визначивши найкращих на шкільних, районних та обласних етапах – переможці в кожному виді спорту представляли свій край у столиці.

Нагадаємо, у Запорізькій області проєкт  «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги», охопив  650 дітей з 19 територіальних громад. До фіналу вийшли команди семи шкіл, а це сімдесят школярів. 

Найбільшого успіху досягла дівоча волейбольна команда “Руді лисиці”, у складі якої учениці Запорізького колегіуму «Мала гуманітарна академія» (учитель – Володимир Московін) – дівчата посіли третє місце!

– Дівчата набагато емоційніші від хлопців, тож після оголошення результатів і сміялися, і плакали. Всі наші суперники були дуже сильними. Тому на майданчику наша збірна робила все можливе і неможливе для перемоги. І нам це вдалося! Пишаюся своєю командою! – відзначив учитель бронзових призерок Володимир Москвін

– Найбільше мені запам’яталася перша гра – з дівчатами зі Світловодська. Я змогла там непогано себе проявити, і потім цей настрій зберігся і в наступних матчах. Сподобалася організація змагань та їхня атмосфера. Особливо вразила церемонія нагородження. Ці спогади залишаться зі мною надовго, – ділиться враженнями юна запорізька волейболістка Мілена Поліщук.

Зуміли пробитися до суперфіналу і посіли місце у топ-5 найкращих команд України з черліденгу  наші “Іволги”, учениці Запорізької гімназії № 6 (тренер – Ганна Зоріна).  Лише 2,5 бали відділило запорізьких дівчат від третього місця.

Запорізька чоловіча волейбольна команда  “Антилопи”, ліцею «Успіх» Вільнянської міської ради Запорізької області (учитель – Віталій Гиря) дійшла до чвертьфіналу.

У спортивному орієнтуванні наша команда «Їжаки», Запорізької школи-інтернату “Козацький ліцей” (учитель – Андрій Оношко) посіла 12 місце серед 20 команд. 

Не змогли поборотися за медалі, але отримали неоціненний досвід футзалісти команди “Їжаки” (КЗ «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів “Козацький ліцей”» ЗОР, тренер – Сергій Філоненко) та баскетболістки дівочої команди “Іволги” ( Запорізька гімназія № 6 ЗМР. Учитель – Сергій Солонський) і юнацької команди “Дикі кабани” ( Запорізька гімназія № 50 ЗМР. Учитель – Олександр Шпайхер).

– У нашої команди – великий потенціал. Хлопці грають разом вже не перший рік і в Києві виступили достойно. Трохи не справилися з хвилюванням, тому не всі кидки були результативними. Змагання проводилися за олімпійським принципом: команда, що програла, вибуває. Такий формат виявився незвичним для наших спортсменів. Але це безцінний досвід, тож наступного разу обов’язково переможемо, – зауважив Олександр Шпайхер, вчитель фізкультури Запорізької гімназії № 50.

Запорізькі команди, як і школярі інших прифронтових регіонів, отримали спеціальні відзнаки «Стійкий регіон, разом переможемо», з рук начальника ГУ розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенанта, Героя України Кирила Буданова.

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів