На Львівщині школярі отримали комплекти біатлонного обладнання

85

Завдяки співпраці Федерації біатлону України та Міністерства освіти і науки України тисячі українських школярів отримають унікальну можливість познайомитися з біатлоном на професійному рівні.

Президентом Федерації біатлону України Іваном Крульком було ініційовано закупівлю комплектів біатлонного обладнання з метою популяризації і розвитку біатлону серед учнівської молоді та проведено значну роботу щодо виділення коштів на реалізації поставленої мети. Міністерство освіти і науки України радо підтримало цю ініціативу і Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН було здійснено закупівлю необхідного обладнання, що буде розподілено по закладам освіти різних регіонів України. Це дозволить тисячам учнів та учениць не тільки ознайомитися з тонкощами біатлону, але й регулярно займатися цим видом спорту на уроках фізичної культури. 

Перші комплекти сучасного обладнання уже було передано п’яти школам Новояворівської громади, що на Львівщині, обраними опорними для розвитку цього виду спорту. 

Ця ініціатива – не просто розподіл обладнання, це старт масштабного проєкту, спрямованого на популяризацію зимових видів спорту в Україні. Адже саме в дитячому віці закладаються основи майбутніх спортивних досягнень.За присутності Президента Федерації біатлону України Івана Крулька, голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадима Стеценка та голови Новояворівської міської ради Володимира Мацелюха одразу ж відбулася і демонстрація використання біатлонного обладнання для учнів і вчителів фізичної культури.

Практична частина дозволила усім присутнім на власні очі побачити всі можливості нового інвентарю та зрозуміти, як цікаво та захопливо можна опановувати цей зимовий вид спорту. Адже біатлон – це унікальна комбінація фізичної активності та концентрації, яка сприяє всебічному розвитку дитини. Поєднання лижної гонки та стрільби вимагає від спортсмена не лише фізичної витривалості, а й концентрації, точності та самоконтролю. Для школярів цей вид спорту має безліч переваг, які сприяють їхньому всебічному розвитку.

Коментарі

коментарів