У столиці розпочались фінальні змагання проекту «Олімпійське лелеченя»

1344

Сьогодні в Міжнародному дитячому центрі «Артек» у Пущі-Водиці стартувала фінальна частина всеукраїнського проекту «Олімпійське лелеченя». Впродовж року понад 70 тисяч учнів 12–14 років з понад 5 тисяч шкіл усіх регіонів країни виборювали право представляти свою область на найголовнішому старті сезону.

І от 300 найкращих дітей із 25 регіонів України вибороли право представляти свою область у цьому унікальному дійстві. А майбутніх переможців проекту очікують безкоштовні путівки до табору «Артек» на 2019 рік. Привітали школярів і школярок заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка, міністр молоді і спорту України Ігор Жданов.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь уславлені спортсмени й спортсменки: олімпійський чемпіон з фехтування Вадим Гутцайт, олімпійський чемпіон з веслування на каное Юрій Чебан, призерка Олімпійських ігор з академічного веслування Світлана Мазій, призерка Олімпійських ігор з гандболу Наталя Ляпіна, призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби Армен Варданян.

Організатори проекту провели екскурсію по центру мистецтв «Артеку» і показали, чим займаються дітки у вільний час. А це – безліч творчих студій: від моделювання кораблів до створення вітражних композицій, власна медіа-студія, гурток театральної творчості та багато іншого.

                                                                                        Прес-служба КФВС МОН України

 

Коментарі

коментарів