Cпортивна розвага «Зростаємо сильними, спритними, спортивними!» була проведена на Миколаївщині

3173

25 лютого 2019 року у КЗ ЦРД «Гармонія» м. Южноукраїнська проведено спортивну розвагу «Зростаємо сильними, спритними, спортивними!» для вихованців середніх груп.

Тренована людина значно краще переносить різні перевантаження, охолодження, коливання атмосферного тиску, інфекції, віруси. Тому інструкторами фізичної культури для дітей підготовлені різни вправи.

Вправа «Балансир» дозволяє розвивати у дошкільників: координацію рухів, спритність, велику моторику, розвивати концентрацію погляду на рухомому предметі, сприяє зміцненню вестибулярного апарату дитини. Також, в процесі гри, зміцнюються м’язи стоп, спини, ніг.

Вправи «Перелази» за допомогою м’яких модулів мають велику користь для дітей. У їх виконанні беруть участь великі м’язові групи (спини, живота, ніг і рук). Ці вправи супроводжуються значно більшим фізичним напруженням, ніж інші основні рухи, і сприяють підвищенню фізіологічних функцій органів і систем дитини.

Вправи з обручем покращують тонус м’язів і судин, допомагають тренувати дихання, доставляють радість малюкам.

При метанні у ціль увага дитини зосереджується на влученні предмета в указану ціль. У цьому випадку вольове зусилля полягає в зібраності уваги, зосередженості, цілеспрямованості й координації руху при обов’язковій окомірній оцінці відстані.

Спортивні розваги не тільки зміцнюють дитячий організм, а й викликають бажання піклуватися про своє здоров’я. Колективні ігри сприяють вихованню самостійності і відповідальності, дружби.

Вихованці закладу дуже полюбляють спортивні розваги.

Миколаївське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України

 

Коментарі

коментарів