На Волині обговорювали шляхи покращення організації спортивно-масової роботи у новостворених ОТГ

1765

На базі Голобської об’єднаної територіальної громади відбувався обласний семінар-практикум фахівців фізичної культури і спорту об’єднаних територіальних громад, методистів районних (міських) методичних кабінетів на тему «Особливості організації спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи в об’єднаній територіальній громаді».

У ході роботи семінару досвідом організацій спортивно-масової роботи, нестандартними підходами, рішеннями і проблемами, які виникали у ході створення нового територіального об’єднання поділились голова ОТГ, в недалекому минулому вчитель фізичної культури – Сергій Гарбарук; начальник гуманітарного відділу виконавчого комітету – Наталія  Борисюк. Методист відділу виховної роботи ВІППО, кандидат педагогічних наук – Олег Дикий, запропонував присутнім для обговорення, модель структури організації методичної роботи з фізичної культури в нових умовах. Фахівець Волинського обласного відділення (філії) КФВС МОН України – Володимир Довганюк, окреслив шляхи покращення організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в новостворених громадах.

Перспективи підготовки фахівців фізичної культури і спорту для новостворених громадських об’єднань окреслив ректор Академії рекреаційних технологій і права, кандидат наук фізичного виховання – Андрій Сітовський.

В обговоренні окремих питань взяли участь головний спеціаліст відділу освіти, молоді і спорту Горохівської райдержадміністрації – Валерій Юрчук, методисти Любомльського, Старовижівського, Луцького, Маневицького відділів освіти райдержадміністрацій – Олександр Терешкевич, Микола Павлюк, Микола Калиш, Володимир Лукашук, представники новостворених ОТГ.

У ході роботи семінару учасники ознайомились з роботою опорного освітнього закладу «НВК «ЗОШ I-II ст. – гімназія» смт Голоби відвідали комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр розвитку та творчості дітей і юнацтва», сучасний спорткомплекс «Дружба», який включає тринажерні та спортивні майданчики з сентитичним покриттям, якісне футбольне поле.

Вся інфраструктура спорткомплексу відповідає сучасним вимогам, зокрема, підлаштована під осіб з особливими освітніми потребами.

За підсумками семінару, який організували: управління освіти, науки та  молоді облдержадміністрації, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти та Волинське обласне відділення (філія) КФВС МОН України, розроблено рекомендації щодо організації спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи у новостворених ОТГ.

 

Волинське обласне відділення (філія) КФВС МОН України

Коментарі

коментарів