На Волині підняли Олімпійський прапор

305

З нагоди відкриття III Європейських ігор в обласному центрі замайорів Олімпійський стяг. 

В урочистостях з нагоди підняття прапора взяв участь: голова відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області, голова Волинської обласної ради — Григорій Недопад: 

“Вітаю Вас нашу велику волинську спортивну родину, дійсно важливий день, сьогодні розпочинаються III Європейські ігри. 

Ми однозначно будемо з медалями.

Україна представить, як завжди, себе на найвищому рівні, але найбільш приємно те, що там дуже багато Волинських спортсменів.

Тому усіх щиро вітаю з цим днем і бажаю волинським учасникам перемоги.”

Вітаючи спортсменів і тренерів з нагоди свята, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Юрій Гупало наголосив, що у III Європейських іграх візьмуть участь спортсмени з 48 країн. Нашу державу представлятимуть 263 атлети у 27 дисциплінах. Серед них і волинські спортсмени. Зокрема, вони виборюватимуть нагороди з 4-ох видів спорту:

  • з легкої атлетики: Данило Даниленко, Ерік Костриця та Владислав Малихін. Тренери – Олена та Олег Вегнери;
  • з веслування на байдарках і каное: Марія Повх та Андрій Рибачок. Їх тренери: Федір Семенюк, Роман Повх та Андрій Шевчук;
  • з велосипедного спорту (маунтенбайк): Яна Беломоіна. Тренує спортсменку Віктор Ковальов;
  • з боксу: Тетяна Коб. Її тренери – Віктор Рогатін та Микола Потапюк.

«Ми вболіваємо за наших земляків та українську збірну і бажаємо непохитної сили духу і фізичної витривалості, сили волі і впевненості у собі. Здоров’я хай буде міцним, сили швидко відновлюються, мотивація та енергія для здобуття олімпійських вершин буде невичерпною. Бажаємо легких стартів та переможних фінішів. Хай на цих змаганнях неодноразово пролунає гімн нашої держави».

До урочистості з нагоди підняття Олімпійського прапора долучилися: директор департаменту культури, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олександр Хвіщук , відповідальний секретар відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олександр Хриплюк , ректор ПВНЗ «Академія рекреаційних технологій і права» депутат обласної ради Людмила Стасюк, ректор Луцького національного технічного університету Ірина Вахович , ректор ВНУ ім. Лесі Українки Анатолій Цьось, начальник Волинського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту  Міністерства освіти та науки України Олександр Манахін, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко.

Яскравою композицією на спортивну тематику учасників дійства привітали учні відділення художньої гімнастики КЗ «Луцька ДЮСШ № 2 Луцької міської ради» (тренер-викладач Валентина Гаврилюк).

З нагоди початку Європейського форуму, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця XXXII Олімпійських ігор Марія Сахарук підняла Прапор Національного Олімпійського комітету України. 

Слід зазначити, Європейські ігри слугуватимуть континентальною кваліфікацією на літні Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Вітаємо спортсменів і тренерів з початком ІІІ Європейського спортивного  форуму, бажаємо успішних стартів і медальних здобутків на фініші.

З вірою у незламність Української спортивної дружини!

Волинське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту  Міністерства освіти та науки України

Коментарі

коментарів